Dřevěná prkénka, vařečky, servírovací tácy i misky si zaslouží péči. Časem šednou, vysychají a ztrácí svůj půvab i funkčnost. Naštěstí existuje jednoduché řešení, jak jim vrátit život – přírodní olej vhodný pro styk s potravinami.
Proč vůbec ošetřovat kuchyňské náčiní?
- Olej chrání dřevo před vlhkostí, praskáním a pohlcováním pachů.
- Prodlužuje životnost dřevěných výrobků v kuchyni.
- Zvýrazňuje kresbu dřeva a obnovuje jeho přirozenou barvu.
Doporučený produkt
Kitchenware Oil od Borma Wachs
- 100% přírodní složení, certifikace pro styk s potravinami
- Vhodný na prkénka, vařečky, tácy, misky a další kuchyňské náčiní
- Chrání dřevo před vysycháním a vodou

Jak olej použít
- Očistěte náčiní – teplou vodou bez saponátu, důkladně osušte.
- Lehce přebruste jemnou brusnou houbičkou (zrnitost 180 - 240).
- Naneste olej hadříkem nebo štětcem, rovnoměrně.
- Nechte vsáknout cca 15–30 min., setřete přebytek.
- Nechte schnout 12–24 hodin, ideálně přes noc.
- Pro extra ochranu a lesk aplikujte druhou vrstvu.

Tipy na závěr
- Ošetřujte, když dřevo ztrácí barvu nebo vysychá – obvykle 2–4× ročně
- Nikdy nemyjte olejované dřevo v myčce!
- Vhodné i na nově vyrobené nebo zakoupené kuchyňské náčiní.
Závěr
Malý rituál, velká změna. Dřevěné kuchyňské náčiní vám poděkuje – znovu ožije barvou, hladkostí i vůní. Navíc je to příjemná a uklidňující činnost, která vydrží dlouho.
