Jak ošetřit řezné hrany dřevěných prvků?

Ochrana řezných hran proti povětrnostním vlivům a vlhkosti - ochrana trámů, kulatin, desek, fošen apod. 

Díky ochraně čelních a řezných ploch nebudou mít vaše vlastní projekty ze dřeva jediné slabé místo. Poskytuje totiž vynikající ochranu pro místa bez běžného utěsnění a dlouhou životnost pro všechny typy dřev. Ať už se jedná o podélné trhliny ve dřevě nebo o čelní stranu trámů: ochrana hran poskytuje všestranné ochranné utěsnění, které odolá i silnému slunečnímu záření a dalším povětrnostním vlivům.

kulatina-rez

 

Nátěr na řezné a čelní konce dřeva zajistí, že vaše vlastní dřevěné projekty budou chráněny na všech částech. Silný těsnicí účinek zabraňuje pronikání vody a poskytuje tak dokonalou ochranu proti vzniku plísní a hub. I ta nejcitlivější místa zůstávají nedotčena.

Čím tedy ošetřit povrch čelních a příčných řezů?

Doporučujeme použít vosk na řezné hrany Log Sealer 

log sealer


Log Sealer
je speciální transparentní izolační nátěr s vysokou viskozitou pro ochranu, izolaci a vyplnění řezných hran (trámů, kulatin, prken apod.) před nepříznivými atmosférickými vlivy (déšť, sníh, biotické napadení apod.).


Ten to vosk na řezné hrany výrazně snižuje absorpci vlhkosti v otevřených řezných hranách. Tímto nátěrem se snižuje nebezpečí vzniku plísní, hub, řas a výrazných trhlin a zajistí se delší životnost všech dřevěných konstrukcí v exteriéru. Minimalizuje bobtnání a sesychání dřeva chrání před tvorbou prasklin. V případě použití tónovaných olejů či vosků doporučujeme Log Sealer použít na řezné hrany jako první nátěr, jinak může dojít k nepříjemnému barevnému jevu prosáknutí tónovaných lazur hluboko do řezné struktury dřeva a tím k barevnému odlišení od celkových natřených ploch.

Dokonale transparentní, má vynikající odolnost vůči UV záření; vysokou viskozitu a díky tomu nestéká při aplikaci ze svislých povrchů. Log Sealer je také velmi vhodný pro vyplnění a utěsnění podélných trhlin ve dřevu.


Pro krásný barevný vzhled

Rovnoměrného barevného tónu snadno dosáhnete s ochranou okrajů. Nátěr totiž zabraňuje tomu, aby některé oblasti absorbovaly více barvy než jiné - a naopak pomáhá dosáhnout dokonalého výsledku. Zářivá nová barva: s ochranou hran se tento sen stává skutečností. Pro ty, kteří chtějí ušetřit čas a námahu.

Ekologicky šetrné složení

Ochrana okrajů na vodní bázi je nejen bezpečná, ale také šetrná k životnímu prostředí. Ideální pro zahradu! Výrobek má nejen vysokou hustotu, takže se na něm téměř nevyskytují nevzhledné kapky. Akryl, který obsahuje, také pomáhá vosku dokonale izolovat dřevo - poskytuje tak tu nejlepší ochranu.

Aplikace

Připravte povrch. Rozhraní by měla být suchá a co nejčistší. Použijte ochranný kryt okrajů. Přípravek můžete nastříkat nebo nanést štětcem.
Nechte povrch zaschnout. Přibližně po jedné až dvou hodinách ochrana okrajů zaschne a lze ji znovu ošetřit druhou vrstvou. Za tímto účelem lze povrch mezi dvěma vrstvami přebrousit - není to však nutné. Po zaschnutí poslední vrstvy je třeba povrch před dalším ošetřením obrousit.

Ochrana hran může být použita jako základní nátěr nebo mezivrstva, pokud se následně aplikují vrchní nátěry na bázi vody nebo rozpouštědel. Pokud je požadován olejový nátěr, je nutné jako první vrstvu použít ochranu hran.