Čím natřít dřevěnou podlahu v interiéru?

HARDWAX PARKETT OIL 1030tvrdý voskový olej pro nátěry a údržbu dřevěných podlah je ideální výrobek jejich  kvalitní ochranu a péči.  Proniká hluboko do  struktury dřeva, zvyšuje jeho mechanickou odolnost a účinně odpuzuje vodu a nečistoty.

4951-Hartwachs_parkett_oil_uprava

Na povrchu dřeva se nevytváří uzavřená vrstva nátěrového filmu a dřevo tak může ideálně regulovat svoji vlhkost. Povrch parket si zachová na dotek příjemnou přírodní strukturu, kterou se mohou dále uvolňovat i vonné silice.

Také z estetického hlediska je tento výrobek mimořádně zajímavý. Dokáže totiž vyzdvihnout přirozenou krásu dřeva a dodat mu také případně požadovaný barevný tón, jemný hedvábný lesk či mat a podobně. Tento olej na dřevo je ideální pro použití na jakýkoliv dřevěný povrch v interiéru a především na dřevěné pochůzné podlahy.

K největším přednostem tohoto výrobku patří možnost snadné lokální opravy povrchu. Zatím co s renovací lakovaného povrchu se pojí náročné broušení, nepořádek, zastavení provozu v místnosti, olejovou vrstvu obnovíme velice snadno jednoduchým nanesením nové vrstvy podle doporučení výrobce. Poškozené místo tak nepoznáte.

U podlah ošetřených olejovou vrstvou se používají speciální prostředky na údržbu (např. IG PURE Parkettwachs), které se občas na podlahu  aplikují a v případě nejvíce namáhaných míst raději v častějším intervalu.

ig_pure_parkettwachs